Praktische informatie

Hieronder vind je praktische informatie terug die voor al onze evenementen. Deze zijn niet alleen handig voor de bushcraft & survival activiteiten. Je ontvangt sowieso per activiteit waar je je voor inschrijft informatie waarin precies alle informatie terug te vinden is die je voor die specifieke activiteit nodig hebt. 


Locaties
Tenzij anders vermeld, worden alle evenementen in Loenen op de Veluwe gehouden. De exacte locatie en het tijdstip van aanvang voor je evenement wordt bij de boeking bevestigd. Zorg altijd dat je op tijd aanwezig bent. We verlaten met sommige trainingen en workshops namelijk de basislocatie.


Eten en drinken
Tenzij anders aangegeven, dragen wij tijdens complete weekendevenementen zorg voor een eenvoudig ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drinken. Bij de laatste gaat het om water en biologische sappen. Er wordt overigens geen alcohol geschonken. Alcoholische dranken passen niet in het karakter van de sfeer waarbinnen wij ons bevinden. Het is wel aan te raden dat je voldoende eten meeneemt om je ontbijt of lunch aan te vullen.

Tenzij anders aangegeven, neem je tijdens dagevenementen zelf je lunchpakket mee. We doen ons best om te voorzien in speciale diëten, maar we kunnen niet garanderen dat we alles kunnen bieden wat u maar wilt! Koken is meestal een community-evenement, hoewel individuen hun eigen gang kunnen gaan.


Tenten
Op onze locatie is het voor deelnemers aan de activiteiten georganiseerd door BIJS-TER-BOSCH mogelijk om te overnachten in een trekkerstent. Voor de deelnemers die geen tent of tarp hebben is het mogelijk om in een gemeenschappelijke scoutingtent (tot 12 personen/ 6 euro p.p.p.n) te overnachten. Je neemt dan zelf je matje en slaapzak mee. 


Basis uitrusting
Standaard neem je de volgende uitrusting mee, tenzij anders aangegeven,

 • Tent of tarp
 • Warme slaapzak (en extra deken)
 • Slaapmat (en hoofdkussen)
 • Waterdichte kleding
 • Stevige schoenen / laarzen
 • Geschikte kleding voor alle weersomstandigheden
 • Reserve set kleding
 • Hoed, pet of muts en handschoenen
 • Toiletartikelen (indien mogelijk natuurlijke / biologisch afbreekbare producten)
 • Persoonlijke medicatie (geef bij suikerziekte en epipen i.v.m. allergieën bij de instructeur aan waar je deze bij je hebt)
 • Zonnebrand en insectenwerend middel
 • Zaklamp en reservebatterijen
 • Notebook en pen

Spoedgevallen
Alle instructeurs zijn volledig opgeleid in eerstehulpverlening. We geven een noodnummer door bij het boeken. Deze wordt regelmatig gecontroleerd op berichten.


Nazorg
Onze instructeurs geven duidelijke instructies om ziektes zoals lyme, die gepaard kunnen gaan met het verblijf in de natuur te voorkomen. Het is belangrijk dat je jezelf (lichaam) minstens 1 keer per 24 uur controleert op teken. Onze instructeurs zullen je daar aan het eind van een cursusdag, training en/of workshop aan helpen herinneren. Heb je onverhoopt een teek opgelopen, zorg dan dat je deze op de juiste wijze verwijderd of laat verwijderen. Ben je niet bekend met de juiste wijze, laat je dan voor verwijderen voorlichten.

Expertise
Bushcraft & Survival
Vuur maken
Natuurgids
Natuureducatie
Eten uit de natuur
Teambuilding
Coaching

 

Adresgegevens
+31(0)6-82446749
mark
o@bijs-ter-bosch.nl

Schiestraat 16
7333 MX Apeldoorn

KvK-nummer: 69407681
BTW-nr.: NL100613469B01