Waar wij voor staan

Iedereen die het nieuws volgt, ziet regelmatig nieuwsitems die over de natuur in Nederland gaan. De visarend in de Biesbosch die jongen krijgt. De kraanvogels die tijdens hun trektocht over Nederland vliegen. De wolf die op verschillende plekken in Nederland is gesignaleerd en zich hier vestigt.

Ook vinden we met velen dat onze kinderen te weinig buitenspelen, omdat ze veel binnen zitten achter het beeldscherm van de TV, hun tablet, laptop of smartphone. Welk voorbeeld geven wij als volwassenen eigenlijk? En welk effect heeft dit op onze gezondheid?

Gelukkig wordt het naar buiten gaan steeds vaker gestimuleerd.  Bewegen en buiten zijn maken je namelijk veel blijer en gezonder. Iedereen kent het gevoel wel dat je enorm opknapt als je aan het einde van een ziekteperiode weer lekker naar buiten kunt. Dan haal je zo’n heerlijke teug adem en dan voel je je meteen een stuk beter. Dat geldt voor ieder seizoen, ook als het erg koud is buiten.

Ons doel

Wanneer kom jij weer eens buiten spelen? Wij brengen je met verschillende buitensportactiviteiten in beweging en dichter bij de natuur. Onze activiteiten: bushcraft & survival, diersporen, eten uit de natuur, droppings, verschillende soorten wandelingen en nog veel meer. We laten je graag kennismaken met wat de natuur te bieden heeft in al haar pracht en praal. Haar eenvoud en al haar kleuren en tekeningen. Als je weet hoe en waar je naar kijkt, dan kun je nog veel meer genieten.

Onze aanpak

  • We geven je veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Dit doen we door de groepen klein te houden, een groep is vaak niet groter dan 10 deelnemers. Dit betekent veel persoonlijke aandacht, begeleiding en genoeg tijd voor jouw vragen. Dat maakt ons UNIEK!
  • We maken je op een enthousiaste en inspirerende manier ‘natuurwijs’. We leren je zoveel mogelijk nieuwe dingen. Wist je bijvoorbeeld dat een Gaai tot wel 1000 eikels verstopt voor de winter? Hij weet ze bijna allemaal terug te vinden. Hij doet op deze manier aan risicospreiding. Als een ander dier toevallig één van zijn eikels vindt, dan liggen er nog zat andere waarmee hij de winter doorkomt’. Leuk weetje toch?!
  • Je bent zoveel mogelijk praktisch bezig, ondersteund door een stukje theorie. Bijvoorbeeld in verband met de veiligheid of uitleg over een techniek. Zo is techniek erg belangrijk bij het maken van vuur. Als je die niet goed kent, dan kun je heel lang bezig zijn voordat je vuurtje brandt. En die heb je nodig om je eten klaar te maken en om warm te blijven.
  • Waar we ook gaan of staan, we maken niets opzettelijk stuk en we letten erop dat we de natuur zo weinig mogelijk verstoren. Als we op een plek in het bos verblijven en vertrekken leven we het principe ‘leave no trace’ na.
  • Onze activiteiten zijn boeiend, uitdagend, avontuurlijk en, in overleg, zelfs grensverleggend.
  • We werken samen met partners om je iets extra’s te bieden zoals paardentrails en kanotochten.

Wanneer ga jij een keer mee? Kijk in de agenda en schrijf je in! Bel of mail ons als je alleen of met een groep op pad wilt: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl

Expertise
Bushcraft & Survival
Vuur maken
Natuurgids
Natuureducatie
Eten uit de natuur
Teambuilding
Coaching

 

Adresgegevens
+31(0)6-82446749
mark
o@bijs-ter-bosch.nl

Schiestraat 16
7333 MX Apeldoorn

KvK-nummer: 69407681
BTW-nr.: NL100613469B01