Vuur maken – De basis 

Vuur maken hebben onze verre, verre voorouders al lang geleden onder de knie gekregen. Destijds noodzakelijk, omdat ze warmte nodig hadden, bescherming tegen wilde dieren en een vuur om op te koken. Vandaag de dag gebruiken we nog steeds vuur om te koken en ons warm te houden, maar nog voor veel meer. Bedenk maar eens waarvoor allemaal. Hier alvast een voorzetje; gasfornuis, barbeque, kaarsen aansteken, kampvuur, haardvuur, CV-ketel, enz, enz. Dit vuur steken we tegenwoordig allemaal aan met hulpmiddelen als een aansteker of een lucifer. Toch willen we allemaal wel leren hoe we vuur maken als we deze middelen niet voor handen hadden, als we moeten improviseren met wat we voor handen hebben. En daarnaast is vuur maken natuurlijk gewoon leuk.

Je gaat vuur maken met een fire-steel, maar ook met een vuursteen. We doen dit in een rustig tempo, zodat iedereen het kan volgen en iedereen ook vuur maakt met de door ons aangedragen technieken. Je zult ervaren dat je instincten uit het verleden oproept, want vuur maken zit in ons DNA. En zodra je op deze manieren vuur maakt, roept dat een enorme oerkracht in je op. Dit is een heerlijke ervaring

Al met al een leuk programma. En omdat we er de tijd voor nemen is er tussendoor genoeg tijd om tot rust te komen en te relaxen. Verbinding te maken met jezelf, de natuur en andere mensen met dezelfde interesse, namelijk natuurliefhebbers die graag buiten zijn en genieten van de elementen. Wanneer kom jij een keer buitenspelen?

Cursusinhoud
Voor de cursusdag krijg je een kleine huiswerk opdracht. Na een kennismaking bespreken we het proces van A tot Z. Nadat we het over veilig mes- en bijl gebruik hebben gehad, gaan we het eerst hebben over het verzamelen van materiaal. We bespreken de voorbereiding en opbouw van je vuurplek. Als we de theorie achter de rug hebben, gaan we gauw aan de slag met de praktijk. Daarbij past je de kennis toe die je net geleerd hebt. Je gaat aan de slag met verschillende materialen, de fire-steel en de vuursteen met vuurslag. Aan het eind dragen we er zorg voor dat we geen sporen achter laten.

Prijs
De prijs voor deze fantastische workshop is slechts € 59,- per persoon.

Prijs combineren en groepen
Soms is het mogelijk om twee achtereenvolgende workshops te volgen. Je kunt dan tegen een speciaal tarief overnachten op onze locatie. Je dient dan zelf te zorgen voor je eten en je eigen onderdak (tarp, hangmat of tent), slaapspullen en eet- en drinkgerei. Je kunt dan zelf bepalen hoe jij onder de sterrenhemel slaapt. In je eigen tent of slechts onder een zeiltje. Of misschien slaap je liever zonder iets boven je onder de sterrenhemel.

Aantal deelnemers
Voor de cursusdagen die je terug vind in de agenda geld een minimaal aantal deelnemers van 6 en een maximum van 10. Wil je alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Leeftijden
Voor de workshops waarbij we vuur maken, geld de voorwaarde dat je minimaal 10 jaar oud moet zijn en kan tot 16 jaar alleen onder begeleiding van een ouder.

Data
Wil je weten wanneer je mee kunt doen met deze workshop? Kijk dan even in onze agenda boven in het menu. Deze workshop wordt gegeven op standaard cursusdagen, maar ook op verzoek als je alleen of met een eigen groep wilt. Kijk in de agenda en schrijf je in! Bel of mail ons als je alleen of met een groep op pad wilt: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Locatie
De locatie waar we de workshop geven staat vermeld in de agenda. We mogen voor onze workshops namelijk gebruik maken van verschillende locaties door Nederland.
Informatie over de exacte locatie ontvang je na je aanmelding.

Duur en tijden
Deze workshops duren gemiddeld een uur of 5. De tijden zijn daarbij meestal van 10:00 tot 15:00u.

Inbegrepen
*
Koffie, thee en koek zijn inbegrepen.
*
Materiaal en gereedschap om vuur mee te maken zijn uiteraard ook inbegrepen.

 Niet inbegrepen
*
Het vervoer naar en van de locatie.

Kortom
Een leuke workshop voor jong en oud. Voor als je alleen bent of met een groep. Leren hoe je op eenvoudige en ontspannen wijze vuur maakt met primitieve en weinig middelen.

  • Interactief.
  • Compleet, van A naar Z.
  • Combineren en zelf samenstellen mogelijk.
  • Verschillende locaties.
  • Altijd goed verzorgt.

Expertise
Bushcraft & Survival
Vuur maken
Natuurgids
Natuureducatie
Eten uit de natuur
Teambuilding
Coaching

 

Adresgegevens
+31(0)6-82446749
mark
o@bijs-ter-bosch.nl

Schiestraat 16
7333 MX Apeldoorn

KvK-nummer: 69407681
BTW-nr.: NL100613469B01