Natuurlensbeleving – Workshop Natuurfotografie
Je loopt in de natuur om te genieten van alle schoonheid om je heen. Je wilt de beelden die je ziet graag vastleggen op de gevoelige plaat. Maar om dat te doen weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet kijken, maar in een ooghoek zie je wat bewegen of door de lichtval de prachtigste bloem die je ooit gezien hebt. Je klikt en denkt bij het zien van het resultaat: zo had ik hem mij niet voorgesteld. Je bent niet tevreden en denkt “hoe doen die professionele fotograven dat dan.”. Wat nu? Op zo’n moment zou je wel wat advies kunnen gebruiken van een professionele fotograaf om je verder te helpen. Waar loop je vast? Waar kan ik op letten?

Tijdens deze workshop nemen fotograaf Peter Lous en natuurgids Marko Bijsterbosch je mee op een kort interactief avontuur. Peter behandeld verschillende technieken en leert je de fijne kneepjes van het vak fotografie. Marko leert je onderweg een aantal bijzonderheden over het rijk der dieren. Over gewoontes en gedragingen, maar ook over rustplekken en waar ze voedsel vinden. En op welke sporen kun je letten om te weten of er überhaupt zoogdieren in de buurt zijn. Tijdens deze workshop leer je op een leuke, interactieve en educatieve manier, anders door je lens te kijken naar de natuur om je heen.

Het accent bij deze workshop ligt bij de individuele begeleiding in het veld. Je wordt gestimuleerd en begeleid om anders naar de wereld om je heen te kijken en verder dan je eerste blik. Wat vindt je interessant? Kan het ook anders? Samen gaan we op zoek naar je eigen invalshoek. Hierbij krijg je technische en creatieve hulp op locatie. Ieder op z’n eigen niveau.

Het doel is om je inzichten te geven waarmee je je fotografiekennis en vaardigheden op een hoger niveau weet te brengen en aan de volgende klik een tevreden gevoel over te houden.…… maar natuurlijk ook om er een gezellige, ontspannen en leerzame dag van te maken!

Het Kootwijkerzand is het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Het heeft een rijke historie, zo kwamen er omstreeks 2500 voor Christus al mensen voor. Door intensieve landbouw vanaf de 2e eeuw ontstonden er omstreeks 1000 na Chr. Stuifzanden. Kenmerkend voor het Kootwijkerzand zijn de grillig gevormde vliegdennen. In de bossen van Kootwijk komen onder andere boommarters, dassen, edelherten, vossen, wilde zwijnen voor. De dieren houden zich overdag schuil, maar er is altijd kans om ze tegen te komen. Verder komen er 76 verschillende broedvogels in het gebied voor, waaronder de;  Appelvink, Bonte Vliegenvanger, Boomklever, Boomleeuwerik,  Boompieper, Gekraagde Roodstaart, Goudvink, Kuifmees en nog veel meer. En wat te denken van de Mierenleeuw, het vliegende hert en de Zandoorworm.

Inhoud workshop Natuurlensbeleving
Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als fotograven met enige ervaring. We beginnen met een kort stukje theorie, waarna we zo snel mogelijk over gaan naar de praktijk. Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om je persoonlijke aandachtspunten aan te geven. Met een paar speelse opdrachten zullen we je prikkelen om je creatieve kant op scherp te zetten. We sluiten af met het bespreken (voor wie wil) van de foto’s die gemaakt zijn naar aanleiding van de opdrachten. 

Benodigdheden
Digitale camera met toebehoren of een smart-phone.

Prijs
De prijs voor deze workshop natuurfotografie van ca 4,5 uur is slechts € 65,00 per persoon. 

Prijs combineren
Soms is het mogelijk om twee achtereenvolgende workshops te volgen. Bijvoorbeeld één van de bushcraft workshops in combinatie met deze boswandeling de dag erna. Je kunt dan tegen een speciaal tarief overnachten op onze locaties. Je dient dan zelf te zorgen voor je eten en je eigen onderdak (tarp, hangmat of tent), slaapspullen en eet- en drinkgerei. Je kunt dan zelf bepalen hoe jij onder de sterrenhemel slaapt. In je eigen tent of slechts onder een zeiltje. Of misschien slaap je liever zonder iets boven je onder de sterrenhemel.

Aantal deelnemers en groepen
Voor de workshop natuurfotografie die je terug vindt in de agenda geld een minimaal aantal deelnemers van 4 en een maximum van 8. Wil je alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Leeftijden
De workshop natuurfotografie die in de agenda staat zijn niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar oud. Gezinnen en groepen met jongere kinderen kunnen alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Data
Wil je weten wanneer je mee kunt? Kijk dan even in onze agenda boven in het menu. Deze workshop wordt gegeven op standaard agenda dagen. Kijk in de agenda en schrijf je in! Bel of mail ons als je alleen of met een groep op pad wilt: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Locatie
De locatie waar we de workshop organiseren staat vermeld in de agenda. We mogen voor onze workshops namelijk gebruik maken van verschillende locaties door Nederland.
Informatie over de exacte locatie ontvang je na je aanmelding.

Duur en tijden
Deze workshop duurt gemiddeld ca 4 a 4,5 uur. De tijden zijn (soms) afhankelijk van zonsopkomst. Kijk daarvoor goed in de agenda. 

Inbegrepen
  
Koffie, thee en koek zijn inbegrepen.

 Niet inbegrepen
   –
Het vervoer naar en van de locatie.
   – Regenhoesjes en dergelijke.

Zelf meenemen
  
– Rugzak met lunch en voldoende water (minimaal 1 liter)
.


Kortom
Een leuke workshop voor jong en oud. Voor als je alleen bent of met een groep.

   – Interactief.
   –
Compleet.
   –
Combineren en zelf samenstellen mogelijk.
   –
Verschillende locaties.
   –
Altijd goed verzorgt.

Overige bijzonderheden
Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop. Bij slechte weersverwachtingen kan workshop uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch worden geannuleerd.

Tip
Gebruik ’s morgens geen zeep, deodorant, aftershave, Eau de cologne e.d. Dieren hebben over het algemeen allemaal een fantastisch reukorgaan. Ze ruiken ons in dat geval van een paar honderd meter al en zullen zich niet laten zien.

Expertise
Bushcraft & Survival
Vuur maken
Natuurgids
Natuureducatie
Eten uit de natuur
Teambuilding
Coaching

 

Adresgegevens
+31(0)6-82446749
mark
o@bijs-ter-bosch.nl

Schiestraat 16
7333 MX Apeldoorn

KvK-nummer: 69407681
BTW-nr.: NL100613469B01