Bushcraft & Survival – De basis 

Een weekend lekker naar buiten en genieten. En dan net als Ray Mears, Ed Stafford en Bear Grylls genieten van wat de natuur je te bieden heeft. Natuurlijk leer je dat niet in een weekend, maar je kunt er wel een begin mee maken, want je wilt nu eindelijk wel eens leren hoe je zonder lucifers of een aansteker vuur kunt maken en ’s avonds na een dag vol nieuwe ervaringen, wil je in een veilige omgeving wel eens ervaren hoe het is om onder die prachtige sterrenhemel (mits het niet bewolkt is natuurlijk) te slapen. Je kunt dit avontuur nu aangaan op één van de mooiste locaties van de Veluwe. Wij brengen je de basis bij van enkele van de de belangrijkste vaardigheden. Dit zijn warmte, water, bescherming, voeding en fysiek. 

Je leert hoe je vuur kunt maken met een fire-steel, maar ook met andere technieken. Je leert hoe en waar je water kunt vinden en hoe je er drinkwater van kunt maken. Voordat je een onderkomen met een tarp maakt oefen je een aantal knopen en daarna leert je over verschillende eetbare- en medicinale planten. Natuurlijk ga je er ook enkele proeven. Tot slot maak je met de andere deelnemers een primitieve maaltijd op een open vuur. Op dag twee beginnen we na het ontbijt met een natuurwandeling, waarin verschillende dieren aan bod komen en natuurlijk een herhaling van enkele eetbare- en medicinale planten. Na de lunch gaan we verder met vallen, strikken en gereedschap om te jagen. Hierna zit het programma erop.

Al met al een leuk programma. En omdat we er de tijd voor nemen is er tussendoor genoeg tijd om tot rust te komen en te relaxen. Verbinding te maken met jezelf, de natuur en andere mensen met dezelfde interesse, namelijk natuurliefhebbers die graag buiten zijn en genieten van de elementen. Wanneer kom jij een keer buitenspelen?

Cursusinhoud
Na een kennismaking behandelen we eerst kort een stukje theorie, waarna we zo snel als mogelijk overgaan naar de praktijk. Tijdens deze praktijk behandelen we eerst veilig mes- en bijl gebruik. Hebben we het over knopen en sjorringen, onderkomens, eetbare- en medicinale planten, hoe vind ik water en hoe zuiver ik dat. We bespreken de voorbereiding en opbouw van je vuurplek, waarna je aan de slag gaat met verschillende materialen, de fire-steel en de vuursteen met vuurslag. En ’s avonds zorgen we gezamelijk voor de maaltijd, die we klaar zullen maken op een open vuur. Dag twee beginnen we vroeg met een mooie wandeling waarin je e.e.a leert over de gewoontes van dieren en leren we je hoe je aan je eten komt als er geen supermarkt in de buurt is om je daar van te voorzien. Aan het eind van de dag dragen we er zorg voor dat we geen sporen achter laten.

Prijs
De prijs voor dit fantastische cursusweekend is slechts € 179,- per persoon.

Aantal deelnemers
Voor de cursusdagen die je terug vind in de agenda geld een minimaal aantal deelnemers van 6 en een maximum van 10. Wil je alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Leeftijden
Je kunt deelnemen aan dit weekend als je minimaal 12 jaar oud bent. Tot 16 jaar kan dat alleen onder begeleiding van een ouder/verzorger.

Data
Wil je weten wanneer je mee kunt doen met deze workshop? Kijk dan even in onze agenda boven in het menu. Deze workshop wordt gegeven op standaard cursusdagen, maar ook op verzoek als je alleen of met een eigen groep wilt. Kijk in de agenda en schrijf je in! Bel of mail ons als je alleen of met een groep op pad wilt: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Locatie
De locatie waar we de workshop geven staat vermeld in de agenda. We kunnen voor deze cursus namelijk gebruik maken van verschillende locaties door Nederland.
Informatie over de exacte locatie ontvang je na je aanmelding.

Duur en tijden
Deze cursus start op zaterdag om 10:00 uur en eindigt op zondag om ongeveer 16:00uur.

Inbegrepen
*
Koffie, thee en koek zijn inbegrepen.
* Warme maaltijd en een ontbijt.

*
Materiaal en gereedschap om vuur mee te maken zijn uiteraard ook inbegrepen.

 Niet inbegrepen
*
Het vervoer naar en van de locatie.
* 2 x een lunch.

Kortom
Een leuke workshop voor jong en oud. Voor als je alleen bent of met een groep. Leren hoe je op eenvoudige en ontspannen wijze vuur maakt met primitieve en weinig middelen.

  • Interactief.
  • Compleet, van A naar Z.
  • Combineren en zelf samenstellen mogelijk.
  • Verschillende locaties.
  • Altijd goed verzorgt.

Inschrijfformulier ontvangen?

Expertise
Bushcraft & Survival
Vuur maken
Natuurgids
Natuureducatie
Eten uit de natuur
Teambuilding
Coaching

 

Adresgegevens
+31(0)6-82446749
mark
o@bijs-ter-bosch.nl

Schiestraat 16
7333 MX Apeldoorn

KvK-nummer: 69407681
BTW-nr.: NL100613469B01