Wandelen – Boswandeling educatief

Altijd al eens iets meer willen weten over verschillende dieren? Iets over hun leefgebied? Wat ze eten? Over hun gedrag? Waar ze slapen? Of ze in groepen leven of juist alleen? En heb je nog meer vragen? 

Wandel dan een keer mee met onze natuurgids Marko Bijsterbosch. Hij neemt je mee op de mooiste locaties van Gelderland en de Veluwe, voor een wandeling in de wondere wereld van de natuur. Jullie gaan op zoek naar wild en dierensporen en beoordelen van welk dier ze zijn. Dat kunnen prenten zijn, maar ook uitwerpselen of nesten die jullie zien. Hierbij letten jullie er natuurlijk op dat we de natuur niet of nauwelijks verstoren. Onderweg vertel Marko over de bijzonderheden van sommige dieren, maar ook over planten, vogels, insecten en/of bomen die jullie tegenkomen waar iets bijzonders aan is. Want als jullie in de natuur lopen, dan zijn jullie afhankelijk van wie en wat zich aan jullie presenteert. Voor het zien van wild dus geen garanties. Wel voor een heerlijke natuurwandeling vol educatieve bijzonderheden over het bosleven. “Weet jij bijvoorbeeld al dat een Gaai voor de winter ruim 1000 eikels in de grond verstopt en dat hij ze allemaal weet terug te vinden?!”. Wil je weten waarom de Gaai dat doet en wil je meer van dit soort weetjes leren? Wandel dan binnenkort een keer mee. Wil je alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl. 

We lopen gemiddeld 5 kilometer per wandeling. We doen dat sowieso in een rustig tempo, zodat het voor iedereen te doen is en we stoppen regelmatig omdat er dan iets bijzonders te zien is. En natuurlijk omdat we zo veel mogelijk dieren willen zien. Hiervoor maken we gebruik van een afspraak die wij met elkaar maken voor onderweg; ‘Walk don’t talk, talk don’t walk’. Zo maken we de meeste kans op het zien van zoogdieren en bijzondere vogels.

Al met al een leuk ochtendprogramma met een educatief karakter. Maar ook met voldoende tijd om tot rust te komen en te relaxen. Verbinding te maken met jezelf, de natuur en andere mensen met dezelfde interesse, namelijk natuurliefhebbers die graag buiten zijn en genieten van de elementen en de flora en fauna. Wanneer wandel jij een keer mee?

Inhoud boswandeling
’s Morgens sta je vroeg op. Dieren komen namelijk met zonsopgang uit hun dekking. We gaan dus op tijd wandelen, zo vergroten we de kans dat we zoogdieren en bijzondere vogels zien. Tijdens de wandeling die zo’n 2 a 2,5 uur duurt sta je regelmatig stil. Kleed je hier op. Enkele dagen voor de boswandeling ontvang je op basis van de weersverwachting nog een kledingadvies via de mail. Ongeveer halverwege de wandeling nuttigen we bij moeder natuur een kop koffie of thee met een lekkere koek. Aan het eind bespreken we de boswandeling nog even kort na en sluiten we af.

Prijs
De prijs voor deze boswandeling van ca 2,5 uur is slechts € 19,99 per persoon. 

Prijs combineren
Soms is het mogelijk om twee achtereenvolgende workshops te volgen. Bijvoorbeeld één van de bushcraft workshops in combinatie met deze boswandeling de dag erna. Je kunt dan tegen een speciaal tarief overnachten op onze locaties. Je dient dan zelf te zorgen voor je eten en je eigen onderdak (tarp, hangmat of tent), slaapspullen en eet- en drinkgerei. Je kunt dan zelf bepalen hoe jij onder de sterrenhemel slaapt. In je eigen tent of slechts onder een zeiltje. Of misschien slaap je liever zonder iets boven je onder de sterrenhemel.

Aantal deelnemers en groepen
Voor de boswandelingen die je terug vind in de agenda geld een minimaal aantal volwassen deelnemers van 6 en een maximum van 12. Wil je alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Leeftijden
De boswandelingen die in de agenda staan zijn niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar oud. Gezinnen en groepen met jongere kinderen kunnen alleen of met een eigen groep, bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Data
Wil je weten wanneer je mee kunt wandelen? Kijk dan even in onze agenda boven in het menu. Deze boswandeling wordt gegeven op standaard agenda dagen. Kijk in de agenda en schrijf je in! Bel of mail ons als je alleen of met een groep op pad wilt: 06-82446749 of stuur je vraag naar marko@bijs-ter-bosch.nl.

Locatie
De locatie waar we de boswandeling organiseren staat vermeld in de agenda. We mogen voor onze workshops namelijk gebruik maken van verschillende locaties door Nederland.
Informatie over de exacte locatie ontvang je na je aanmelding.

Duur en tijden
Deze boswandeling duurt gemiddeld ca 2 a 2,5 uur. De tijden zijn afhankelijk van zonsopkomst. Kijk daarvoor goed in de agenda. 

Inbegrepen
  
Koffie, thee en koek zijn inbegrepen.

 Niet inbegrepen
   –
Het vervoer naar en van de locatie.
   – Regenhoesjes en dergelijke.

Kortom
Een leuke boswandeling voor jong en oud. Voor als je alleen bent of met een groep. Leren welke zoogdieren en vogels je zoal tegen kunt komen. En wat er zo bijzonder aan deze dieren is.

   – Interactief.
   –
Compleet.
   –
Combineren en zelf samenstellen mogelijk.
   –
Verschillende locaties.
   –
Altijd goed verzorgt.

Expertise
Bushcraft & Survival
Vuur maken
Natuurgids
Natuureducatie
Eten uit de natuur
Teambuilding
Coaching

 

Adresgegevens
+31(0)6-82446749
mark
o@bijs-ter-bosch.nl

Schiestraat 16
7333 MX Apeldoorn

KvK-nummer: 69407681
BTW-nr.: NL100613469B01